ADIYAMAN / GÖLBAŞI - Savran İlkokulu

TARİHÇE

Okulumuz 1959 yılında eğitim-öğretime Savran İlkokulu olarak başlamış olup 1996 yılında 8 yıllık eğitime geçerek Savran İlköğretim olarak adı değişmiştir. 2012 yılında 4+4+4 zorunlu eğitimin başlamasıyla Savran İlkokulu ve Ortaokulu olarak ayrılmıştır. Adıyaman İli Gölbaşı ilçesine bağlı Savran Köyü ,önceden Pazarcık İlçesine bağlı bir köydü. Daha sonra Gölbaşı ilçe olduktan sonra ilçemize bağlandı.Köy yaklaşık 120 hane olup, ayrıca Seki mezrasında 20 hane ev vardır okulumuz 140 haneye eğitim vermektedir.

Okulun planlara uygun olarak üç bloktan oluşan hizmet binası olup, ısınma sistemi sobalıdır.Yakıt olarak odun ve kömür kullanılmaktadır. A Blok tek kat, B Blok iki kattan ibarettir birinci katta öğretmenler odası ve 3/A sınıfı, ikinci katı 4/A, ana sınıfı, müdür odası ve spor odası olarak kullanılmaktadır. C Blok ise  bir katlıdır. Ayrıca C Bloğun altında ve lavaboların karşısında iki adet depo bulunmaktadır. Okulun arsası bina ile birlikte 3000 metrekaredir.

2012-2013 Eğitim öğretim yılında 4+4+4 zorunlu eğitime geçişle birlikte okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmıştır. A ve B Blokları İlkokul, C Blok ise Ortaokul olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Yayın: 13.04.2015 - Güncelleme: 13.04.2015 16:13 - Görüntülenme: 1984